Meditatie Summer of Love 9 juli 2017 Valkenberg Breda 20.00uur

Meditatie Summer of Love 9 juli 2017 Valkenberg Breda 20.00uur

Wij surfen mee op de golf van de Summer of Love tijdens de Park(stads)verlichtingmeditatie! Je bent welkom op zondagavond 9 juli in Breda en natuurlijk ook op Zondagavond 2 juli op het Museumplein in Amsterdam waar het startsein wordt gegeven. Wees welkom en neem je vrienden mee om samen de liefde te vieren!

Tekst van Tijn Touber : 
Deze maand is het precies vijftig jaar geleden dat 400 miljoen mensen wereldwijd All You Need Is Love van The Beatles hoorden. Tijdens de eerste wereldwijde satelliet uitzending ooit zaten mensen over de hele wereld aan de buis gekluisterd en hoorden de woorden van John Lennon die we allemaal - deep down - herkennen als waarheid. 
De zomer die daarop volgde, ging de geschiedenisboeken in als de Summer of Love. De hippie beweging bereikte haar hoogtepunt en taboes op ieder gebied werden doorbroken: seks, drugs, rolpatronen, racisme, religie, kleding, voeding, dienstplicht, kunst, cultuur, spiritualiteit, duurzaamheid… De golf van liefde die over de wereld spoelde, werd de basis voor maatschappelijke vernieuwingen die we inmiddels als vanzelfsprekend ervaren. 
Ook in Europa sloeg de beweging aan - met Amsterdam als trotse hippie hoofdstad. De geest van waaruit de hippies handelden, greep terug op waarden die typisch Nederlands zijn. Dezelfde waarden maakten ons tot gidsland voor de wereld met exportproducten als tolerantie, eigenzinnigheid, creativiteit en praktisch idealisme.
Inmiddels zijn we vijftig jaar verder. De zestiger jaren zijn voorbij, maar kunnen ons inspireren tot een nieuwe beweging die niet handelt vanuit angst en afscheiding (meer muren, meer wetten, minder buitenlanders), maar vanuit de universele waarden die ons verbinden en waarvan liefde de basis is. 
Hoe gaan wij straks de geschiedenisboeken in: als de generatie die de kans had om hun idealen vorm te geven en die kans aangreep? Of als generatie die kans had het verschil te maken, maar het te druk had met de economie in stand te houden? De zomer van 2017 kan het startschot zijn voor een nieuwe beweging, een nieuw elan. 
Laten we deze zomer samenkomen in huiskamers, parken en op pleinen. Op zondagavond 2 juli wordt het startsein gegeven voor de Summer of Love 2017 op het Museumplein in Amsterdam met een Stadsverlichting Meditatie van 20.00 tot 21.00 uur. Wees welkom en neem je vrienden mee om samen de liefde te vieren!