Over Natuur van de Mens

Natuur van de menshaptonomie breda, vergaderruimte, haptotherapie, trainingsruimte, coaching, training, workshops, het boshuis, Breda Over Natuur van de Mens

Voorstellen en geschiedenis
Mijn naam is Peter van Soest, geboren in het jaar 1961. Als fysiotherapeut(1984) was ik met name geïnteresseerd in de psychische kant van ziek zijn. Ik kwam in contact met haptonomie, was meteen diep geraakt en volgde de scholingen tussen 1987 en 1991. Mijn fascinatie voor de weg van de mens bracht me bij het I.T.I.P. waar ik de 3- jarige opleiding volgde tussen 2001 en 2004.

De naam 'Natuur van de Mens' gaat over de natuur, letterlijk buiten zijn, leren van de natuur waarmee we in wezen één zijn. En uiteraard het aspect van de menselijke natuur, wie ben ik? Wat is bewustzijn? Wat is leven? Een wonder en een mysterie tegelijk.

Mijn leven kende, zoals bij veel mensen het geval is, ingrijpende gebeurtenissen waarvan pas later duidelijk werd welke invloed dit had op mijn ontwikkeling. Het werken met ernstig zieke mensen en de confrontatie met de dood maakten diepe indruk op mij. Ik ging op zoek naar het antwoord op de vraag waarom de dingen gaan zoals ze gaan. Dankzij  opleidingen, ontmoetingen met bijzondere mensen en de natuur kreeg ik mijn inzichten en is deze zoektocht tot rust gekomen. De fascinatie en verwondering zijn gebleven.

Visie/ Missie
Ieder mens heeft de potentie in zich om duurzaam geluk te ervaren, ongeacht zijn omstandigheden. Het leven is prachtig, zo simpel is het.