Concert onder de Bomen 2017

Concert onder de Bomen 2017

Locatie: Het Boshuis Soouwdreef 1 te Breda
Aanvang: 14.00uur
Bijzonder om zo dichtbij de artiesten te zijn in een uiterst intieme sfeer, die ook door de artiesten zelf zo wordt ervaren. Een magische belevenis.
De concerten zijn gratis toegankelijk; een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld om deze concerten ook in de toekomst mogelijk te maken. 

Zondag 2 juli 14.00uur
Mathieu en Guillaume zijn twee broers uit Antwerpen.  Ze brengen kleinkunst, Nederlands- en Franstalige pop tot moderne chanson. Hun twee stemmen, gitaar en  mondharmonica geven de broers een eigen herkenbare sound.
In 2010 komt het debuutalbum Kleinste Sterren uit. Daarna staan ze op grote en kleine podia in Vlaanderen en Nederland met een eerste theatertour Rauw en Teder. In 2014 volgt het tweede album Goldmund, waarmee ze opnieuw toeren langs culturele centra.
​Mathieu & Guillaume zijn troubabroers. Ze komen overal graag en nog het liefst daar waar ze hen het minst verwachten.​​

Zondag 16 juli 14.00uur
Brabantse singer-songwriter Tom Neven 
In de luwte van flitsende talentenjachten die doorgaans vluchtige roem opleveren, creëert Tom zijn eigen universum met ontroerende, minimalistische muziek. Pers en publiek reageren unaniem lovend op zijn debuutplaat ‘Closer’ uit 2016.
Het leverde hem inmiddels optredens op met A Balladeer en bij Radio 2. Ook mocht hij zijn tv-debuut maken bij VPRO's Vrije Geluiden en stond hij in 2017 geprogrammeerd op het prestigieuze Naked Song festival in Eindhoven.‘Closer’ is een persoonlijke plaat, die je zowel thuis als live in volle aandacht gekluisterd houdt. Dichterbij kan een muzikant niet komen.

Zondag 20 augustus 14.00uur
Singer-songwriter David Groeneweg schrijft liedjes over existentiële vragen, licht, duisternis en het schemergebied daartussenin. Zijn teksten gaan over de niet aan te wijzen scheidslijn tussen het ik en de omstandigheden, de rivier en de zee, perfectie en imperfectie. Verstilde gitaar- en pianoklanken ondersteunen zijn poëtische boodschap. Invloeden zijn Radiohead, Bright Eyes en Bob Dylan.
David is sinds 2008 actief als leider van indierockband The Circumstances. In 2013 gooit hij het roer om en besluit een soloalbum op te nemen onder de naam David & The Circumstances. Ditmaal geen scheurende gitaarwalmen, maar akoestische gitaartokkels, minimalistische pianopartijen, rafelige achtergrondzang en subtiele e-bow geluiden.

Zondag 17 september is nog een verrassing.